Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
28. novembra 2023, 10:19
Čas čítania 0:32

Cestujúci nechávajú v autobuse výkaly a útočia na vodičov. Dopravca je nútený zrušiť množstvo autobusových liniek

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Šoféri sú denne vystavení útokom a vyhrážaniu.

Popradský autobusový dopravca bol nútený zrušiť mnohé linky, a to najmä v okrese Kežmarok, Poprad a Levoča. Šoféri sú denne vystavení útokom. Cestujúci sa im denne vyhrážajú a musia riešiť veľmi časté konfliktné situácie, informujú tvnoviny.sk.

„Chceli by cestovať bez lístka, čo je, samozrejme, neprípustné, a niekedy sú, žiaľ, agresívni,“ hovorí jeden z vodičov. Neprispôsobiví cestujúci sa im mnohokrát vyhrážajú bitkou. Jedného zo šoférov v minulosti napadli. 

Cestujúci ničia interiér autobusov. Vodiči po celom dni nájdu mnohokrát vozidlá v zdevastovanom stave. Niekoľkokrát sa stalo, že v autobusoch našli aj výkaly. 

Slovenská autobusová doprava sa preto rozhodla zrušiť približne 10 až 12 spojov. Generálna riaditeľka SAD Poprad cestujúcich ubezpečila, že zrušenie sa nebude týkať školských spojov ani spojov do práce. Podľa starostu obce Vikartovce je takýto krok zbytočný, pretože ním utrpia najmä tí, ktorí linku najviac potrebujú.

autobusy
Zdroj: TASR/Adriána Hudecová
Domov
Zdieľať
Diskusia