Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
29. novembra 2023 o 14:45
Čas čítania 0:42

Tento týždeň hrozia na Slovensku ďalšie snehové kalamity. Sneh potrápi ľudí v týchto krajoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Tento týždeň hrozia na Slovensku dve snehové kalamity.

Slovensko zasiahne ďalšia snehová kalamita už vo štvrtok 30. novembra. Tlaková níž, ktorá sa prehĺbi nad Alpami, prinesie na naše územie niekoľko centimetrov snehu. Snežiť bude na celom Slovensku a teploty sa na juhu môžu vyšplhať nad nulu, informuje portál iMeteo.

Meteorológovia očakávajú, že sneženie vytvorí kalamitu v tých istých oblastiach ako v utorok 28. novembra. Najhustejšie sneženie preto môžu očakávať najmä obyvatelia Banskobystrického a Košického kraja, kde môže spadnúť 10 až 20 centimetrov. 

Kalamita hrozí aj v piatok

Slováci by sa mali pripraviť na nebezpečnú situáciu aj v piatok 1. decembra, keď môže na celom území Slovenska padnúť niekoľko desiatok centimetrov čerstvého snehu. Predpoveď na piatok je však veľmi neistá. Cez krajinu bude postupovať teplotné rozhranie, ktoré oddelí arktický vzduch od tropického, ktorý na Slovensko prichádza od juhu. Nie je preto jasné, či plánované zrážky padnú vo forme snehu alebo dažďa.

Hrozí aj scenár, pri ktorom bude na juhu Slovenska intenzívne pršať a na severe snežiť. Nie je preto isté, či snehová kalamita zasiahne celé územie krajiny alebo iba oblasť Považia, Záhoria a severu Slovenska. 

sneženie
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia