Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová TASR
2. decembra 2023, 8:52
Čas čítania 0:39

Na Slovensku bude v sobotu husto snežiť. SHMÚ vydáva výstrahy, pozor si treba dávať najmä v týchto okresoch (+ mapa)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ vydáva výstrahy pred snehovými závejmi aj víchricou.

V sobotu meteorológovia očakávajú výrazné sneženie najmä na západe Slovenska. To sa bude cez deň posúvať smerom na východ a do nedele bude snežiť na celom našom území, pričom najviac snehu padne na severe Slovenska, informuje portál iMeteo.

V sobotu ráno bude snežiť aj v Bratislave, kde môže spadnúť približne 5 až 8 centimetrov snehu. Najhustejšie sneženie odborníci predpovedajú v Žilinskom kraji. Na Kysuciach by mohlo spadnúť až 20 a na Orave 35 centimetrov snehu. 

V sobotu na Slovensku platia výstrahy

Meteorológovia v sobotu poobede varujú aj pred snehovými jazykmi a závejmi, ktoré sa môžu tvoriť najmä na severe stredného a západného Slovenska. Výstraha platí v celom Bratislavskom a Žilinskom kraji, tiež vo väčšine Trenčianskeho a Trnavského. Rovnako v okresoch Poprad, Levoča, Kežmarok a Spišská Nová Ves.

Platia aj výstrahy pred vetrom na horách, a to v okresoch Tvrdošín, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Dolný Kubín, Poprad a Brezno. Na hrebeňoch hôr môže podľa meteorológov vietor dosahovať priemernú rýchlosť 70 až 85 kilometrov za hodinu, čo predstavuje víchricu.

počasie
Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia