Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
2. decembra 2023 o 9:49
Čas čítania 0:28

Miliónová slovenská firma s liekmi mieri do dražby. Zamestnancom nevyplatila mzdy, banka bude rozpredávať zdravotnícky materiál

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Spoločnosť sa už dlhodobo topí v dlhoch.

Dodávateľ liekov a zdravotníckych pomôcok Pharmos čelí vážnym problémom. Banka ho pre vysoké dlhy posiela do konkurzu. Firme nepomohli ani niekoľkomiliónové zisky a pochovali ju neuhradené faktúry za tovar, ktorý dodávala nemocniciam, informuje portál Z regiónu.

Už v lete vyšlo na povrch, že firma sa topí v dlhoch. Podľa údajov na portáli FinStat spoločnosť dlhuje viac ako 750-tisíc eur štátu. Zamestnanci zostali niekoľko mesiacov bez výplat a firma musela mnohých prepustiť, informujú Aktuality.sk.

Pred Vianocami prebehne dražba zdravotníckeho materiálu a liekov

Banky sa ako veritelia okamžite rozhodli rozpredať skladové zásoby spoločnosti. Chcú tým získať aspoň časť svojho majetku späť. Dvadsiateho druhého decembra prebehne dražba zdravotníckych pomôcok, liekov, teplomerov a testov. Vyvolávacia cena sa začne od sumy 64-tisíc eur, píše Index.

Domov
Zdieľať
Diskusia