Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
2. decembra 2023, 15:51
Čas čítania 0:57

Bratislavský kraj mení cestovný poriadok. Tieto pravidelné linky budú od 10. decembra iné

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Bratislavský kraj mení cestovný poriadok regionálnych autobusových spojov.

Zmeny cestovných poriadkov sa dotknú aj Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. Menia sa časy niektorých regionálnych spojov aj bratislavskej MHD. Dôvodom je zmena vlakového grafikonu. Tieto zmeny začnú platiť 10. decembra, informuje web Bratislavský kraj.sk.

Na Slovensku od decembra pribudne nový železničný dopravca Leo Express, ktorý na linke S70 a R70 nahradí ZSSK. Leo Express bude na trase  Bratislava – Komárno súčasťou IDS BK. Spoločnosť zavedie častejšie spoje. V dopravnej špičke bude jazdiť každých 20 minút.

Linka S20 bude premávať približne každých 60 minút, vlaky budú kapacitne posilnené. Medzi linkami S20 a S50 bude menej priamych spojov.

Regionálna autobusová doprava

„Kým nočné linky 598, 599, 699, 798 a 799 až donedávna končili na zastávke Autobusová stanica, od 10. decembra sa nimi môžete odviezť v smere do Bratislavy až po zastávku Kollárovo námestie,“ informujú na webe Bratislavského kraja.

Dva spoje pribudnú počas rannej špičky aj na trase Malacky – Bratislava. Autobusy bude vedené mimo mesta Stupava. „Na linke 245 medzi Malackami a Bratislavou sa zavádza maximálny celodenný 60-minútový interval vrátane voľných dní,“ informujú. 

17. mája 2024, 18:00 Čas čítania 0:52 Obleč sa s kamošmi do červenej a poď to s nami roztancovať na parket. REFRESHER organizuje druhú edíciu HOT IN HERE 00's PARTY Obleč sa s kamošmi do červenej a poď to s nami roztancovať na parket. REFRESHER organizuje druhú edíciu HOT IN HERE 00's PARTY

Na trase Stupava – Bratislava pribudnú doobeda ďalšie spoje a autobusy budú jazdiť každých 15 minút. Ráno a poobede sa zachová pravidelných 5-minútový interval. 

„Na linkách 239, 240, 249, 259, 260, 265, 275, 277, 289 sa cestovné poriadky prispôsobia vlakom v železničných staniciach Malacky, Veľké Leváre a Plavecký Štvrtok,“ píšu. 

Pravidelné linky regionálnych spojov pribudnú aj na trasách Pezinok – Bratislava, Senec – Bratislava, Šamorín – Bratislava. Celý cestovný poriadok si môžeš prečítať tu

Domov
Zdieľať
Diskusia