Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
4. decembra 2023 o 8:34
Čas čítania 0:30

PREHĽAD: Treba sa poriadne pripraviť na mrazivé počasie. Kedy a kde začne znova snežiť?

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Počasie sa bude postupom týždňa meniť a musíme sa pripraviť aj na sneženie.

Na začiatku týždňa môžu Slováci očakávať veľmi nízke teploty, ktoré nestúpnu nad nulu počas celého dňa. Spôsobí to vpád arktického vzduchu na naše územie, informuje iMeteo

Slnečné počasie však v pondelok v priebehu dňa vystrieda pribúdanie oblačnosti prichádzajúcej zo západu. Oblaky nespôsobia sneženie, ale počas noci z pondelka 4. decembra na utorok 5. decembra zmiernia mrazy na -10 °C.

V priebehu utorka by sa na územie Slovenska mal blížiť front prinášajúci zrážky, ktoré sa budú týkať hlavne západného Slovenska. Či budú zrážky snehové alebo dažďové, ešte nie je jasné, ale podľa aktuálnych predpovedí má ísť skôr o sneženie. 

Počas stredy sa zrážky presunú aj na východ Slovenska. Meteorológovia predpokladajú, že sa zrážky ustália až počas štvrtka 7. decembra. Vtedy by už malo prevládať stabilné, no chladné počasie.

Výstrahy pred nízkymi teplotami na podnelok 4. decembra
Výstrahy pred nízkymi teplotami na podnelok 4. decembra Zdroj: SHMÚ
Domov
Zdieľať
Diskusia