Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. decembra 2023, 9:33
Čas čítania 0:37

Na Slovensku nastane výrazná zmena počasia. So snehom sa nateraz rozlúč, počasie bude pripomínať jeseň

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V pondelok prinesie frontálny systém na Slovensko intenzívne zrážky.

Počasie na Slovensku ovplyvňuje blížiaci sa frontálny systém, ktorý v pondelok 11. decembra prinesie dážď. Na západnom Slovensku meteorológovia očakávajú, že sa oteplí až o 11 stupňov Celzia, informuje portál iMeteo.

Dážď, ktorý začne padať v pondelok ráno na západe Slovenska, sa počas dňa presunie na stredné a východné Slovensko. V týchto častiach krajiny budú zrážky padať vo forme snehu a mrznúceho dažďa.

Roztápajúci sa sneh a mrznúci dážď prinesie na takmer celé územie krajiny poľadovicu. Pozor si musia dávať vodiči najmä v Bratislavskom, Trenčianskom, Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom, Trenčianskom, Žilinskom a Prešovskom kraji, píše portál.

V utorok sa oteplí na celom Slovensku

Počasie na Slovensku bude tento týždeň pripomínať jeseň. V dôsledku intenzívneho prívalu veľmi teplého vzduchu sa teploty na celom Slovensku dostanú nad nulu. Na západnom Slovensku môžeme očakávať, že teploty vystúpia až na 11 stupňov Celzia. 

Vysoké teploty spôsobia odmäk a snehová prikrývka sa roztopí takmer na celom Slovensku. Mierne ochladenie príde podľa odborníkov až budúci víkend.

dážď
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia