Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
13. decembra 2023, 13:29
Čas čítania 1:03

Biden odmieta dať Putinovi „vianočný darček“. Sľúbil, že Ukrajinu neopustí

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ukrajinu chce podporovať aj naďalej.

Americký prezident Joe Biden v utorok prisľúbil ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, že „Ukrajinu neopustí“. Tiež povedal, že ruský prezident Vladimir Putin sa spolieha na to, že USA neposkytnú Ukrajine ďalšiu vojenskú pomoc.

V prípade, že americký Kongres neschváli nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu, to bude „vianočný darček“ pre ruského prezidenta Vladimira Putina, uviedol v utorok prezident USA Joe Biden, ktorý v Bielom dome prijal ukrajinskú hlavu štátu Volodymyra Zelenského. 


„Budeme stáť na vašej strane aj vtedy, keď republikáni zablokujú nový balík pomoci vo výške 60 miliárd dolárov pre vojnou zmietanú Ukrajinu,“ povedal Biden Zelenskému v Oválnej pracovni Bieleho domu. Zelenskyj prezidenta USA zároveň uistil, že Ukrajina môže vyhrať vojnu proti Rusku aj napriek tomu, že by Kongres novú pomoc pre Kyjev zablokoval.

„Budeme pokračovať v zásobovaní Ukrajiny zbraňami a vybavením tak dlho, ako to bude možné,“ povedal Biden. Putin podľa neho počíta s tým, že Spojené štáty už nebudú podporovať Ukrajinu. „Musíme mu dokázať, že sa mýli,“ povedal a v tejto súvislosti vyzval americký Kongres, aby schválil nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu.

Zelenskyj sa v USA snaží získať ďalší balík pomoci

Zelenskyj po stretnutí s Bidenom v Bielom dome uviedol, že od Kongresu dostal pozitívne signály týkajúce sa ďalšej vojenskej pomoci pre Ukrajinu, ale počká si na výsledky. „Vieme, že musíme oddeliť slová a konkrétne výsledky,“ dodal na spoločnej tlačovej konferencii.

9. apríla 2024, 19:30 Čas čítania 5:30 Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom

Zelenskyj je od pondelka na návšteve USA, kde sa snaží zaistiť svojej krajine ďalší balík nevyhnutnej vojenskej pomoci, o ktorom aktuálne rokuje Kongres. Republikáni však schválenie ďalšej pomoci podmieňujú tým, aby zahŕňala aj opatrenia týkajúce sa sprísnenia imigračnej a hraničnej politiky USA.

biden, zelenskyj
Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia