Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
18. decembra 2023 o 19:19
Čas čítania 0:54

Známeho Slováka pohrýzli smrteľne nebezpečné netopiere. Detaily boja o život zverejnil na Instagrame

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Informoval o tom na svojom Instagrame.

Jeden z najúspešnejších slovenských fotografov bojoval o život. Martina Machaja totiž v jaskyni na Bali zranili netopiere nakazené besnotou. Informoval o tom na svojom Instagrame.

„Preskúmavanie jaskýň sa takmer skončilo fatálne po niekoľkých uhryznutiach, škrabancoch, otvorených ranách na chodidlách. Teraz som desiaty deň po liečbe imunoglobínom a očkovaní a dúfam, že to nebude veľmi poškodené,“ napísal fotograf na sociálnej sieti.

Bez okamžitej liečby mu hrozila istá smrť

Machaj ďalej vysvetľuje, že príznaky infikovaným netopierom sa môžu objaviť po pár dňoch, dokonca až po mesiacoch od uhryznutia či poškrabania. „No keď sa príznaky objavia, choroba má v priebehu dvoch až desiatich dní úmrtnosť takmer 100 percent,“ dodal Machaj.

Machaj mal šťastie, že okamžite dostal postexpozičné očkovanie, čím sa riziko úmrtia dramaticky znížilo. „Vakcíny sa sem doviezli len vo veľmi obmedzenom množstve, takže môžem povedať, že mám šťastie, že som ich dostal včas. Musím povedať, že injekcie imunoglobulínu do otvorených rán boli extrémne bolestivé,“ opísal.

19. júla 2024 o 16:30 Čas čítania 9:56 Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození Historický klenot Slovenska Banskú Štiavnicu roky trápia čierne stavby. Úradníkov je málo a pamiatky sú v ohrození

Martin Machaj je jeden z najúspešnejších slovenských fotografov. Venuje sa reklamnej aj módnej fotografii a pred jeho objektívom sa vystriedali tie najkrajšie svetové modelky. Okrem toho sa preslávil aj svojimi cestami za odľahlými a nedostupnými kmeňmi žijúcimi v rôznych kútoch sveta. V roku 2021 ho postihlo obrovské nešťastie, keď mu požiar zničil byt a jeho 30-ročnú prácu. Informoval o tom portál Nový Čas.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by MΛRTIΝ MΛCHΛJ (@martinmachaj)

Domov
Zdieľať
Diskusia