Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Aneta Gospičová
19. decembra 2023, 16:20
Čas čítania 0:30

PREHĽAD: V týchto krajinách neďaleko Slovenska majú najlacnejšie jazdené autá. Pri kúpe si daj pozor na jednu vec

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pri kúpe nezabudni na dôkladnú technickú kontrolu vozidla.

Najlacnejšie jazdené autá môžu Slováci kúpiť vo Švédsku, v Nemecku či v Rumunsku. Analýza portálu Carvago.com uvádza, že niektoré modely áut sú výhodnejšie v zahraničí ako na domácom trhu. Na analýzu upozornil portál Topspeed.sk.

Cena áut závisí od daňových povinností krajín, nerovnováhou medzi ponukou a dopytom, ekonomickou situáciou jednotlivých krajín či fluktuáciou meny. „Cenové rozdiely v Európe sa zväčšujú a naši zákazníci z nich aktívne ťažia. Rodinné dieselové autá zo Švédska sú obzvlášť obľúbené, pretože sú lepšie vybavené a dostupnejšie v dôsledku vysokého daňového zaťaženia tohto typu motora na miestnom trhu,“ informuje Jakub Šulta, zakladateľ portálu Carvago.com.

Medzi najpopulárnejšie vozidlá medzi Slovákmi patria napríklad modely Audi Q8, BMW X3, Volkswagen Touareg či Škoda Superb. Pri kúpe jazdeného auta zo zahraničia je dôležitá dôkladná technická kontrola vozidla.

BMW X3 xDrive 140 kW
Zdroj: carvago.com
Domov
Zdieľať
Diskusia