Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
20. decembra 2023, 17:12
Čas čítania 0:49

Vláda plánuje veľkú obnovu nemocníc a internátov za milióny eur. Rekonštrukcia sa týka týchto objektov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Komplexne sa má zrekonštruovať budova výškového bloku A vysokoškolského internátu Mlyny v areáli v Mlynskej doline aj budovy Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) a historický areál v správe Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach.

Viaceré budovy Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) sa majú obnoviť. Zrekonštruovať sa má aj historický areál v správe Univerzitnej nemocnice L. Pasteura (UNLP) v Košiciach. Obnovou má prejsť aj budova internátu Mlyny Univerzity Komenského (UK) v Bratislave. Vláda ich v stredu určila ako priamych prijímateľov prostriedkov v rámci mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti.


V rámci UNB sa má kompletne obnoviť obvodový plášť vybraných budov Nemocnice akademika Ladislava Dérera na Kramároch. Na rekonštrukciu infekčného pavilónu má ísť 5,04 milióna eur s DPH. Predpokladaná hodnota obnovy pavilónu geriatrie je vyše 3,4 milióna eur s DPH. Rekonštrukcia polikliniky má zase stáť tri milióny eur s DPH.


Kabinet chce tiež obnoviť vybrané budovy historického areálu UNLP na Rastislavovej ulici v Košiciach. Prevádzkujú sa v nich klinické medicínske pracoviská, pracoviská spoločných vyšetrovacích a liečebných zložiek a chirurgické pracoviská. „Predpokladaná celková hodnota investičného zámeru obnovy vybraných budov areálu Rastislavova je 10,5 milióna eur s DPH,“ uvádza sa v materiáli.


Komplexne sa má zrekonštruovať aj budova výškového bloku A vysokoškolského internátu Mlyny v areáli v Mlynskej doline. „Celková predpokladaná hodnota projektu celkovej rekonštrukcie VBA je 7 139 608 eur s DPH. Z uvedenej sumy bola časť aktivít 1. etapy hradená z dotácií zo štátneho rozpočtu vo výške 642 600 eur,“ píše sa v materiáli.

Družba, internát mlyny
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš
Domov
Zdieľať
Diskusia