Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
28. decembra 2023, 13:14
Čas čítania 0:35

Chceš študovať v zahraničí? Vyplň žiadosť do tohto termínu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Záujemcovia môžu študovať v Belgicku, Bulharsku, Česku, Egypte, Grécku, Chorvátsku, Kazachstane, Maďarsku, Moldavsku, Poľsku, Rumunsku, Severnom Macedónsku, Slovinsku či v Srbsku.

Slovenskí vysokoškoláci, doktorandi, absolventi vysokých škôl (VŠ), vysokoškolskí učitelia a výskumní pracovníci sa môžu uchádzať o štipendiá na štúdium a výskum či letné jazykové školy v 14 krajinách sveta. Urobiť tak musia do 31. januára.


Záujemcovia si môžu vybrať zo 41 štipendijných ponúk v Belgicku, Bulharsku, Česku, Egypte, Grécku, Chorvátsku, Kazachstane, Maďarsku, Moldavsku, Poľsku, Rumunsku, Severnom Macedónsku, Slovinsku či v Srbsku.

„Ponuka je v jednotlivých krajinách rôzna, môže ísť o krátkodobé a dlhodobé študijné alebo výskumné pobyty počas akademického roka 2024/2025 či letné jazykové kurzy alebo letné školy počas leta 2024,“ priblížil Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA), ktorá program administratívne zabezpečuje.


Na portáli SAIA v databáze štipendií a grantov sú zverejnené podrobné informácie o štipendiách či o spôsobe podania žiadosti. Záujemcovia sa však môžu informovať aj na pracoviskách SAIA v Bratislave, Banskej Bystrici, Nitre, Košiciach či Žiline. Chlup upozornil, že do 5. januára sú pre verejnosť zatvorené.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Domov
Zdieľať
Diskusia