Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Aneta Gospičová
28. decembra 2023, 16:03
Čas čítania 0:37

Horská záchranná služba mala v stredu extrémne náročný deň. Záchranári zasahovali pri 60 úrazoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Príčinou úrazov boli náročnejšie podmienky na lyžovanie.

Streda 27. decembra Horskú záchrannú službu (HZS) poriadne potrápila. Z dôvodu zlých podmienok na svahu museli záchranári v niektorých oblastiach nepretržite zasahovať. Iba v Jasnej sa počas dňa zranilo viac ako 40 lyžiarov na svahu.

Vo všetkých horských oblastiach museli zasahovať pri 60 lyžiarskych úrazoch. Podľa záchranárov išlo najmä o vážnejšie zranenia, ktoré vznikli pri zrážke na svahu. Na severnej strane Chopka zasahovali záchranári pri 30 úrazoch a na južnej strane pri 14 úrazoch. Jeden z úrazov si vyžiadal aj letecký transport do nemocnice. 

Zľadovatené svahy

Horská záchranná služba zasahovala ja na Donovaloch, Kubínskej holi, Martinských holiach, v lyžiarskych strediskách Roháče – Spálená a Tatranská Lomnica. Príčinou vzniku úrazov boli zľadovatené svahy.

„Vzhľadom na to, že lyžiarov na svahoch v prázdninovom období ešte bude pribúdať, apelujeme na návštevníkov lyžiarskych stredísk, aby boli vo zvýšenej miere ohľaduplní, nepreceňovali svoje schopnosti, svoju jazdu prispôsobovali aktuálnym podmienkam na zjazdovkách a plne rešpektovali pravidlá správania na lyžiarskej trati – Biely kódex,“ informuje Horská záchranná služba.

HZS
Ilustračná fotografia. Zdroj: Facebook/HZS
Domov
Zdieľať
Diskusia