Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
13. januára 2024 o 14:10
Čas čítania 0:31

SHMÚ varuje pred silným vetrom až 135 km/h. Vodiči si musia dať pozor na snehové jazyky (+ mapy)

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

SHMÚ varuje pred vetrom na horách a snehovými jazykmi v severných okresoch.

Na horách stredného a severného Slovenska sa môže počas soboty a nedele prejaviť silný nárazový vietor. V regiónoch Orava, Liptov a severný Spiš sa v sobotu môžu tiež tvoriť snehové jazyky a záveje. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav v aktuálnych výstrahách prvého stupňa.

„Na horách v polohách nad cca 1500 m sa prechodne očakáva výskyt vetra, ktorý dosiahne v nárazoch rýchlosť 110 – 135 km/h,“ spresnili meteorológovia vo výstrahe platnej do nedeľňajšej 16.00 h. S rizikom tvorby snehových jazykov v okresoch Námestovo, Tvrdošín, Dolný Kubín, Ružomberok a Liptovský Mikuláš je potrebné rátať od sobotňajšieho popoludnia do pondelkového rána, v okrese Poprad trvá výstraha už od piatkovej noci.

Naďalej platí hydrologická výstrahy druhého stupňa pred povodňou v okresoch Michalovce a Trebišov bez Roňavy. V okrese Čadca a v Jelšave upozorňujú meteorológovia na vznik smogovej situácie.

SHMÚSHMÚ
Zobraziť galériu
(2)
Domov
Zdieľať
Diskusia