Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
TASR
14. januára 2024, 11:26
Čas čítania 0:33

Počasie na Slovensku výrazne komplikujú snehové jazyky a záveje. V týchto oblastiach udrie silný vietor s rýchlosťou až 135 km/h

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy.

Na severnom, severozápadnom i časti stredného Slovenska sa môžu v priebehu nedele vytvárať na cestách snehové jazyky a záveje. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vo vydanej výstrahe prvého stupňa.

Udrie silný vietor

Na horách stredného a severného Slovenska naďalej platí výstraha pred silným vetrom. „V polohách nad 1 500 m môže v nárazoch dosiahnuť rýchlosť 110 – 135 kilometrov za hodinu,“ spresňuje web SHMÚ.


V okrese Poprad očakávajú tiež počas nedele vietor, ktorý môže ojedinele dosiahnuť priemernú rýchlosť 45 kilometrov za hodinu, v nárazoch 65 – 75 kilometrov za hodinu. Výstraha platí do 15.00 h.


Na juhovýchodnom Slovensku v okresoch Michalovce a Trebišov bez Roňavy pretrváva výstraha pred povodňami v súvislosti so stavom na vodných tokoch Latorica a Bodrog.


Naďalej platí upozornenie na smogovú situáciu v Jelšave. Naopak, upozornenie na smog v oblasti Čadce a Oščadnice v sobotu (13. 1.) SHMÚ zrušil.

mapa, výstrahy, SR
Zdroj: SHMÚ.sk
Domov
Zdieľať
Diskusia