Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Radka Klučárová
14. januára 2024 o 15:40
Čas čítania 0:42

Uvažuješ o tom, že sa presťahuješ do zahraničia? Toto je rebríček TOP 10 najlepších krajín na život

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

V kurze je exotika aj krajiny Európskej únie.

InterNations, komunita expatov – ľudí, ktorí žijú v zahraničí –, zverejnila výsledky prieskumu Expat Insider. Na základe dát od 12-tisíc ľudí porovnala viaceré faktory ovplyvňujúce život cudzincov v zahraničí a zostavila rebríček najlepších krajín, píše CNN.

Rebríček odzrkadľuje mieru ich spokojnosti s kvalitou života, možnosťou usadiť sa, prácou v zahraničí, osobnými financiami, bývaním, ale aj jazykom v krajine.

Destinácie ľudia zoradili podľa atraktívnosti prostredia, spoločenského či kultúrneho vyžitia a dôležitá pre nich bola aj bezpečnosť, cenová dostupnosť či zdravotná starostlivosť. Na vrchole rebríčka sa umiestnili slnečné prímorské krajiny. V kurze je tiež exotika, ale aj štáty Európskej únie.

monterrey mexiko
Zdroj: Wikimedia Commons/Daniel Escobedo/volně k užití

Na prvom mieste rebríčka sa umiestnilo Mexiko, ktoré láka predovšetkým obyvateľov USA. Ľudia si pochvaľujú jeho cenovú dostupnosť a uvoľnený životný štýl.

Pre Európanov je o niečo viac dostupnejšia destinácia z druhého miesta – Portugalsko. Krajina, ktorej brehy obmýva Atlantský oceán, je lákadlom predovšetkým pre svoju prírodu a výbornú gastronómiu. V porovnaní s inými krajinami Európy alebo USA je Portugalsko cenovo podstatne dostupnejšie, ale aj bezpečnejšie.

Rebríček 10 najlepších destinácií pre expatov

  1. Mexiko
  2. Portugalsko
  3. Španielsko
  4. Holandsko
  5. Nemecko
  6. Singapur
  7. Kostarika
  8. Panama
  9. Taliansko
  10. Francúzsko
Amsterdam
Zdroj: REFRESHER/Kuni Nguyenová
Domov
Zdieľať
Diskusia