Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
17. januára 2024 o 19:48
Čas čítania 0:42

Ak máš doma tento výrobok, okamžite ho prestaň používať. V opačnom prípade hrozí, že ťa zasiahne elektrický prúd

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Zákazníci majú nárok na vrátenie peňazí alebo na výmenu výrobku.

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) prikázala obchodom, aby stiahli z predaja predlžovací šnúrový prívod (KRAFT&DELE model KD4016). Spotrebiteľom totiž hrozí nebezpečenstvo úrazu elektrickým prúdom, informuje SOI na svojom webe.

„Predlžovací prívod oranžovej farby dĺžky 50 m s jednou zásuvkou. Výrobok nie je označený žiadnymi povinnými údajmi ani opatrený návlečkou, na ktorej by tieto údaje boli uvedené. Označenie CE je uvedené len na kartónovej časti balenia. Súčasťou balenia nie je návod na použitie spolu s bezpečnostnými inštrukciami v slovenskom jazyku,“ píšu na webe.

Tento výrobok je nebezpečný preto, lebo neposkytuje žiadnu ochranu pred úrazom elektrickým prúdom v prípade zapojenia spotrebiča triedy ochrany I do tohto predlžovacieho prívodu. Je určený len pre spotrebiče triedy ochrany II.

„Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku predávajúcemu, u ktorého bol predmetný výrobok zakúpený, právo na vrátenie kúpnej ceny, opravu výrobku v primeranom čase, ak možno zaistiť bezpečnosť opraveného výrobku, alebo na výmenu výrobku za bezpečný výrobok rovnakého typu a aspoň rovnakej hodnoty a kvality na základe výslovného súhlasu spotrebiteľa,“ dodali.

SOI odporúča ľuďom, ktorí si tento výrobok zakúpili, aby ho vo vlastnom záujme prestali používať.

Predlžovací prívod, kábel Predlžovací prívod, kábel Predlžovací prívod, kábel
Zobraziť galériu
(3)
Domov
Zdieľať
Diskusia