Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
22. januára 2024, 13:30
Čas čítania 0:42

Krajské mesto chystá obrovské zmeny v parkovacej politike. Chcú vyhovieť požiadavkám občanov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Trnava chce zjednodušiť parkovanie v meste.

Na miestnom referende v Trnave o parkovacej politike sa zúčastnilo 16 194 účastníkov. Referendum teda nie je platné, pretože zúčastnení predstavovali iba 30,41 % zo všetkých oprávnených voličov.

Mesto napriek tomu sľubuje, že pôvodných 35 parkovacích zón nahradia štyri. Rezidenti budú mať viac bezplatných hodín parkovania pre návštevy. Mesto však neplánuje ustúpiť a chce spoplatniť všetky parkovacie pásma, informuje RTVS.

Primátor upozornil, že najmenší záujem hlasujúcich, v rozmedzí medzi 12 až 17 %, zaznamenali v zónach ako centrum mesta a Sídlisko Ľ. Podjavorinskej, kde už regulácia určitý čas funguje.

„Viac ľudí sa zúčastnilo v zónach, kde ešte regulácia ani nie je zavedená, ako napríklad miestna časť Modranka,“ konštatoval primátor Trnavy Peter Bročka. „Z toho mi vyplýva, že ľudia, ktorí mali už možnosť zažiť, čo regulácia prináša, mali čas pochopiť a vyskúšať systém, akceptujú reguláciu oveľa viac. V druhom prípade ide skôr o strach z neznámeho,“ povedal.

Rezidenčná karta za euro

Každá domácnosť v Trnave má nárok na jednu rezidenčnú kartu za euro na rok. Za ďalšie auto zaplatí 99 eur. Trnavčanom však táto karta platí iba v mieste ich bydliska. 

trnava
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
Domov
Zdieľať
Diskusia