Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
22. januára 2024, 21:00
Čas čítania 1:15

Slovenskí podnikatelia môžu dostať od EÚ tisícky eur. Stačí splniť jednoduché podmienky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ide o podporu formou poukazov na službu IP Scan, na ochranné známky a dizajny, na tri patenty a na odrody rastlín.

Od pondelka do 6. decembra tohto roka majú podnikatelia možnosť uchádzať sa o granty z Európskej únie (EÚ). Ide o podporu formou poukazov na službu IP Scan, na ochranné známky a dizajny, na tri patenty a na odrody rastlín. Informovala o tom Jana Záchenská z komunikácie s verejnosťou Úradu priemyselného vlastníctva (ÚPV) SR.

Pri poukaze na službu IP Scan do výšky 800 eur zanalyzuje expert obchodný model a produkty s cieľom vytvorenia stratégie v oblasti duševného vlastníctva. Z analýzy je možné zistiť, ktorým oblastiam je potrebné venovať pozornosť a treba ich vyriešiť. Na túto službu je možné získať refundáciu do 90 % ceny služby, maximálne teda 720 eur.

Poukazy až do výšky 3 500 eur

Ďalší poukaz je na ochranné známky a dizajny, a to do výšky 1 000 eur. Pri registrácii ochranných známok a dizajnov možno požiadať o náhradu 75 % sumy poplatkov za prihlášku národnej, regionálnej alebo ochrannej známky EÚ a, alebo dizajnu. Takisto je možná refundácia polovice sumy poplatkov za základnú prihlášku ochrannej známky a, alebo dizajnu podanej v krajine mimo EÚ.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Pri troch patentoch možno získať poukaz do výšky 3 500 eur. Je možné požiadať o náhradu 75 % sumy poplatkov za rešeršnú správu o stave techniky pred prihlásením patentu, ktorú vypracuje ÚPV SR alebo Vyšehradský patentový inštitút. Rovnako majú podnikatelia možnosť požiadať o náhradu 75 % sumy poplatkov za predbežné udelenie patentu, za udelenie a zverejnenie patentu v štáte EÚ, ako aj za podanie a rešerš európskych patentov podaných na Európskom patentovom úrade (EPÚ).

Pri vypracovaní a podávaní nových európskych patentových prihlášok na Európskom patentovom úrade je možné požiadať o refundáciu polovice nákladov na zastupovanie, maximálne do výšky 2 000 eur.

Pri odrodách rastlín možno získať poukaz do výšky 1 500 eur. Ak ide o odrody rastlín EÚ, náhrada je vo výške 75 % zo sumy poplatkov za online prihlášku práv Spoločenstva k odrodám rastlín. O granty možno žiadať prostredníctvom webovej stránky EUIPO SME Fund.

Domov
Zdieľať
Diskusia