Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
23. januára 2024 o 11:21
Čas čítania 0:30

Na východe Slovenska sú štyri aktívne ohniská žltačky. Infikované sú malé deti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žltačka má v uplynulom období mierne klesajúci trend.

V Detskej fakultnej nemocnici (DFN) Košice bolo k pondelku 22. januára hospitalizovaných 12 detí s vírusovou hepatitídou typu A (VHA). Hovorkyňa Zuzana Baníková uviedla, že výskyt tohto ochorenia malo v uplynulom období mierne klesajúci trend.


Deti hospitalizované v DFN so žltačkou sú vo veku od šiestich do 14 rokov. „Klinický stav je typický pre ochorenie VHA, komplikácie sa nevyskytujú,“ spresnila.


Ako informuje Úrad verejného zdravotníctva na svojej webovej stránke, minulý kalendárny týždeň boli v rámci územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Košice laboratórne potvrdené tri ochorenia na VHA, týždeň predtým dve.


RÚVZ eviduje v Košiciach a v okrese Košice-okolie štyri aktívne ohniská, a to v košickej mestskej časti Šaca a v obciach Ďurkov, Rankovce a Sokoľany. Uplynulý týždeň boli hlásené nové prípady VHA len v Ďurkove.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: TASR∕Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia