Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
30. januára 2024 o 9:21
Čas čítania 0:29

Na dvore východoslovenskej základnej školy sa objavili líšky. Poľovníci bleskovo reagujú a prichádzajú s riešením

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ide o Základnú školu nad Medzou V Spišskej Novej Vsi.

Na dvore Základnej školy nad Medzou V Spišskej Novej Vsi sa v pondelok 29. januára objavili líšky. Riaditeľka sa preto s obavami obrátila na mestskú políciu aj poľovnícke združenie. Na dvor školy prídu poľovníci a líšky odchytia. 

RTVS uvádza, že 29. januára sa okolo 9.00 h v areáli školy objavila prvá líška, následne počas dňa pribudli ďalšie dve. Líšky spozorovali zamestnanci školy. Vedenie sa bojí o bezpečnosť a zdravie detí, a tak hneď kontaktovalo políciu aj poľovnícke združenie. Mestská polícia nemôže loviť líšky, situáciu musia riešiť poľovníci.  

Zoológ Milan Barlog tvrdí, že besnota sa už v prípade líšok neobjavuje, ale zviera môže byť napriek tomu šíriteľom rôznych nepríjemných chorôb. Odborník upozorňuje, že líšku treba nechať na pokoji a deti s ňou nemajú prísť do kontaktu. 

Ilustračná fotka.
Ilustračná fotka. Zdroj: TASR/Roman Hanc
Domov
Zdieľať
Diskusia