Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Eva Thonhauserová
30. januára 2024, 12:26
Čas čítania 0:31

Neďaleko Bratislavy posprejovali autá radikálni aktivisti. Vandalizmom chcú poukazovať na klimatickú krízu

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Na autá nasprejovali vandali krátke heslá.

Viedenskí klimatickí aktivisti poškodili tento týždeň už dve autá sprejovaním nápisov „Zabíjanie klímy je zábava“ a „Klimatický zabijak“.

Portál topspeed.sk upozorňuje, že paradoxne sa stalo terčom prvého vyčíňania vandalov vozidlo s hybridným pohonom BMW X5 xDrive45e. Druhou obeťou sprejerov sa stalo porsche, ktoré majiteľ zaparkoval len 20 minút chôdze od prvého poškodeného auta. 

Radikálny klimatický aktivizmus

Polícia začala vyšetrovanie týchto trestných skutkov, ale páchateľov zatiaľ nenašla. Poškodené autá môžu byť len ďalšími z prípadov vyčíňania radikálne ladenej skupiny niektorých ekoaktivistov, ktorí na problém s klimatickou krízou poukazujú cez poškodzovanie cudzieho majetku.

Príkladom je aj nedávny prípad aktivistov z Paríža, ktorí hodili polievku na obraz Mona Lisa v múzeu Louvre. Aktivisti protestovali proti poľnohospodárskemu systému v krajine a hodením polievky chceli poukázať na to, že ľudia majú právo na zdravé a udržateľné potraviny. 

auto , sprejer , klimatickí aktivisti
Zdroj: Heute.at
Domov
Zdieľať
Diskusia