Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
30. januára 2024, 15:49
Čas čítania 1:05

Rezort zdravotníctva sa údajne zaujímal o primárku, ktorá kritizovala Dolinkovú. Vedenie nemocnice reaguje

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerku Dolinkovú ostro kritizuje opozícia.

Detskú fakultnú nemocnicu Košice nikto z rezortu zdravotníctva v súvislosti s komentárom k fotografii ministerky Zuzany Dolinkovej z Hlasu-SD s novorodencom nekontaktoval. Správu uviedol štatutárny zástupca riaditeľa nemocnice Ján Csala. Reagoval tak na medializované informácie, že niekto z rezortu sa údajne zaujímal o primárku neonatologického intenzívneho oddelenia nemocnice pre jej komentár pod fotkou.

Lekárka sa podľa nemocnice k fotografii na sociálnej sieti vyjadrila ako súkromná osoba zo súkromného profilu. „S vedením Detskej fakultnej nemocnice Košice daná situácia nesúvisí,“ poznamenal Csala. Ministerstvo reagovalo, že nemá informácie, že by niekto z jeho zamestnancov v tejto súvislosti do Detskej fakultnej nemocnice Košice telefonoval, za čo čelí kritike opozičných poslancov.

Na účet Dolinkovej padajú tvrdé slová opozície 

Lekárky sa zastali SaS či KDH. „To, že tento prešľap ministerky mal ešte dohru v lustrovaní primárky, ktorá slušne a odborne správne upozornila na nedodržiavanie hygienických opatrení ministerky, nemôžeme nechať bez povšimnutia. Ostro to odmietame,“ uviedol poslanec parlamentu Peter Stachura z KDH.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Za neakceptovateľné to považuje aj poslankyňa Národnej rady SR Jana Bittó Cigániková z SaS. „Nikto z ministerstva nemá právo na takéto správanie, na šírenie strachu z pozície moci voči odborníkom, ktorí sa vyjadria slušne a v súlade so svojou odbornosťou,“ dodala.

Fotografia Dolinkovej 

Dolinková minulý týždeň uverejnila na sociálnej sieti fotografiu z návštevy popradskej nemocnice s novorodencom. Príspevok vyvolal vlnu kritiky. Lekárka z Detskej fakultnej nemocnice Košice ju v komentári upozornila na potrebu dodržiavania opatrení na minimalizovanie rizika infekcie.

Rezort v reakcii uviedol, že ministerka sa riadila pokynmi zdravotníkov a plne rešpektovala ich odporúčania. Nemocnica Poprad priblížila, že prešla hygienickým filtrom a nejavila žiadne známky akútnej respiračnej infekcie, a preto podľa nich nepredstavoval kontakt s ňou pre novorodenca žiadne riziko.

Domov
Zdieľať
Diskusia