Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
2. februára 2024, 10:53
Čas čítania 0:47

Ceny pohonných hmôt stále stúpajú. Benzín bol najdrahší za posledných 10 týždňov

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ceny nafty a benzínov v 4. týždni rástli druhý týždeň za sebou.

Spotrebiteľské ceny nafty a benzínov v 4. týždni rástli druhý týždeň za sebou. V piatok o tom informoval Štatistický úrad SR.

Nafta a 98-oktánový benzín boli najdrahšie za osem týždňov, 95-oktánový benzín mal najvyššiu cenu za posledných 10 týždňov. Spotrebitelia počas 4. týždňa roka 2024 nakupovali naftu za 1,554 eura, čo bolo o 0,043 eura viac ako v predošlom týždni.

Cena za liter benzínu natural 98 v medzitýždňovom porovnaní stúpla o 0,023 eura na 1,767 eura a priemerná cena za liter benzínu natural 95 sa zvýšila o 0,024 eura na 1,575 eura.

Ceny ostatných pohonných látok stúpli minimálne

Pri ostatných pohonných látkach ceny vzrástli iba nepatrne, liter skvapalneného ropného plynu (LPG) sa predával za 0,706 eura, stlačený zemný plyn (CNG) za 1,602 eura za kilogram a skvapalnený zemný plyn (LNG) za nezmenených 1,530 eura za kilogram.

V medziročnom porovnaní boli ceny najpredávanejších druhov pohonných látok približne na úrovni rovnakého obdobia minulého roka. Cena motorovej nafty bola nižšia o 3,2 percenta a oba benzíny mali ceny takmer rovnaké ako pred rokom. Plyn používaný na pohon motorových vozidiel sa predával lacnejšie ako pred rokom, LNG o 44 percent, LPG takmer o desať percent a CNG takmer o deväť percent.

tankovanie
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia