Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
7. februára 2024 o 11:55
Čas čítania 0:49

Poľsko reaguje na ruský raketový útok na Ukrajine. Do vzduchu vzlietli ich stíhačky

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Niektoré z rakiet padli blízko poľských hraníc.

Stíhačky Poľska a Severoatlantickej aliancie v stredu ráno vzlietli, aby zaistili poľský vzdušný priestor voči zvýšenému počtu ruských útokov na Ukrajine, oznámilo operačné velenie poľských ozbrojených síl.


Operačné velenie na sociálnej sieti X uviedlo, že v súvislosti s raketovými útokmi na území Ukrajiny sa zvýšila aktivita letectva Ruska. „Boli aktivované všetky nevyhnutné procedúry na zaistenie bezpečnosti poľského vzdušného priestoru a operačné velenie poľských ozbrojených síl situáciu monitoruje,“ uviedlo operačné velenie. Verejnosť upozornilo aj na vyšší hluk spôsobený štartom lietadiel najmä v juhovýchodných častiach Poľska.

Jedna z ruských rakiet spadla blízko poľských hraníc 

Ukrajinské vzdušné sily na sociálnej sieti Telegram v stredu uviedli, že jedna z rakiet smeruje k hraniciam Poľska. „Niektoré zo striel spadli a boli namierené blízko našich hraníc na oblasť Ľvova,“ uviedol podplukovník Jacek Goryszewski z operačného velenia pre poľskú rozhlasovú stanicu Polskie Radio 24. Reagoval tak na otázku, či nejaká z rakiet skutočne mierila k poľským hraniciam.


Ukrajinská armáda informovala, že Rusko odpálilo v stredu na jej územie 44 rakiet a 20 dronov. Podľa veliteľa ukrajinských ozbrojených síl Valerija Zalužného sa protivzdušnej obrane podarilo zneškodniť 29 rakiet a 15 dronov. Ruská armáda podľa jeho slov útočila riadenými, balistickými aj protilietadlovými strelami.


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj oznámil, že nočný útok si vyžiadal najmenej tri obete na životoch.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Getty Images/Pierre Crom
Domov
Zdieľať
Diskusia