Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Radka Klučárová
11. februára 2024, 11:50
Čas čítania 0:42

FOTO: Na cestu pod Donovalmi sa zosunul svah. V úseku sú dopravné obmedzenia

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vodiči by mali zvýšiť ostražitosť.

Na cestu pod Donovalmi sa zosunul svah, v úseku je obmedzená doprava. Na Facebooku o tom informovala Banskobystrická regionálna správa ciest.

K zosuvu svahu došlo na ceste I/59 Donovaly smer Korytnica. Doprava je obmedzená v jednom jazdnom pruhu. „Na mieste je tím zo strediska Banská Bystrica a na odstránení poruchy sa pracuje,“ píše BBRSC.

 

Na Slovensku platia výstrahy 

Situáciu komplikuje počasie. Na väčšine územia Slovenska má v nedeľu pršať. Výstraha druhého stupňa pred dažďom platí v okresoch Banská Bystrica, Brezno, Liptovský Mikuláš a Ružomberok. Prvý stupeň vydali meteorológovia vo väčšine okresov Banskobystrického, Trenčianskeho i Košického kraja. Rovnako aj v okresoch Poprad, Martin, Turčianske Teplice a Žilina.


Varujú aj pred povodňami. V okrese Sobrance platí tretí stupeň výstrahy. Výstrahu druhého stupňa vydal SHMÚ v okresoch Michalovce, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Trebišov bez Roňavy. Prvý stupeň zasa v okresoch Prievidza, Žiar nad Hronom, Poltár, Rimavská Sobota, Revúca, Rožňava, Gelnica.


Povodeň sa môže vyskytnúť i v okresoch Zvolen, Detva, Banská Bystrica, Brezno, Snina, Sobrance, Humenné, Nové Mesto nad Váhom, Trenčín, Ilava, Púchov, Považská Bystrica, Bytča, Martin, Turčianske Teplice či Žilina v povodí rieky Rajčanka.

mapa, výstrahy
Zdroj: SHMÚ
 
Domov
Zdieľať
Diskusia