Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
16. februára 2024, 8:53
Čas čítania 0:53

Pellegrini by vraj zmenu menovania šéfa SIS nepodporil. Informoval aj o tom, či by ako prezident vymenoval Pavla Gašpara

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Pellegrini by nepodporil zmenu menovania šéfa SIS, Šimečka tomu neverí.

Hlas-SD by nepodporil odobratie právomoci prezidentovi menovať šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS). Avizoval to líder strany a predseda Národnej rady (NR) SR Peter Pellegrini vo štvrtkovej diskusnej relácii TV Joj Na hrane. Šéf Progresívneho Slovenska a podpredseda NR SR Michal Šimečka tomu neverí.

Pellegrini potvrdil, že sa s premiérom Robertom Ficom o téme už bavili a zmenu odmietol. „Rešpektoval to a jednoducho to prestala byť téma,“ povedal Pellegrini. Šimečku by však neprekvapilo, keby Fico s návrhom prišiel a Pellegrini by ho nakoniec podporil.

Na otázku, či by Pellegrini v pozícii prezidenta vymenoval za šéfa SIS Pavla Gašpara, uviedol, že by vymenoval každú osobu, ktorá nie je obžalovaná, podozrivá zo spáchania trestného činu, trestne stíhaná a spĺňa všetky zákonné náležitosti. Podľa Šimečku chce Fico nomináciou Gašpara spraviť z inštitúcie, ktorá má chrániť bezpečnostné záujmy Slovenska, nástroj pomsty.

Politici sa dostali aj k novele Trestného zákona

Ak prezidentka nesúhlasí s novelou Trestného zákona, Pellegrini očakáva, že ju vráti späť do parlamentu. Ak by ju podpísala a zároveň dala podanie na Ústavný súd SR, prišiel by mu tento postup divný. Šimečka považuje za dôležité, aby novela Trestného zákona nikdy nenadobudla účinnosť.

11. apríla 2024, 16:30 Čas čítania 4:29 Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník Alagič aj Végh sa sťažujú, že pre názor prišli o kšeft: Je na značkách, s kým chcú spolupracovať, hovorí odborník

„V momente, keby novela nadobudla účinnosť, čo i len na jeden deň, na jednu hodinu, je obrovské množstvo trestov premlčaných, sú zrazu nižšie trestné sadzby,“ uviedol. Poznamenal, že to znamená slobodu pre obrovské množstvo kriminálnikov.

gašpar, pellegrini
Zdroj: TASR/Martin Bauman, TASR/Jaroslav Novák
Domov
Zdieľať
Diskusia