Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
16. februára 2024, 17:39
Čas čítania 1:07

VIDEO: Opozičný poslanec si v parlamente uctil minútou ticha pamiatku Alexeja Navaľného. Členovia strany SMER-SD ho prerušovali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Video z rozpravy zverejnil na sociálnej sieti.

Koaliční poslanci dnes v parlamente neodsúhlasili minútu ticha za ruského opozičného lídra Alexeja Navaľného, ktorý zomrel vo väzení v Rusku. Poslanec Ondrej Dostál si však uctil jeho pamiatku tichom aspoň počas svojho vystúpenia v rozprave o paragrafe 363. Video z rozpravy zverejnil na sociálnej sieti.

16. februára 2024, 12:38 Čas čítania 1:35 AKTUÁLNE: Vo väzení zomrel ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj AKTUÁLNE: Vo väzení zomrel ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj

Vládni poslanci ho počas minúty ticha prerušovali. Predsedajúci schôdze Michal Šimečka ich tak musel upokojovať. „Ak si poslanci Smeru nedokážu minútou ticha uctiť zrejme zavraždeného oponenta Kremľa a myslia si, že by sme mali s minútou ticha čakať ďalších desať dní, kým bude parlament zasa uznášaniaschopný, je to ich právo,“ povedal Dostál v rozprave.

Smrť Navaľného komentujú svetoví lídri

Francúzsky prezident Emmanuel Macron a britský minister zahraničných vecí David Cameron v piatok vyjadrili rozhorčenie nad smrťou väzneného ruského opozičného politika Alexeja Navaľného. Talianska premiérka Giorgia Meloniová to označila za varovanie pre medzinárodné spoločenstvo.


„Ľudí so slobodným duchom dnes posielajú do gulagu a odsudzujú ich na smrť,“ uviedol Macron. Vyjadril svoj hnev aj rozhorčenie a ocenil Navaľného odvahu.


„Putinovo Rusko voči nemu vykonštruovalo obvinenia, otrávilo ho, poslalo ho do arktickej trestaneckej kolónie a on teraz tragicky zahynul,“ uviedol Cameron na sociálnej sieti X. „Nik nesmie pochybovať o desivej podstate jeho režimu,“ dodal v spojitosti s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

„Smrť Alexeja Navaľného počas jeho väznenia je ďalšou smutnou stránkou, ktorá slúži ako varovanie pre medzinárodné spoločenstvo,“ uviedla vo vyjadrení talianska premiérka Giorgia Meloniová. Vyjadrila sústrasť a presvedčenie, že táto znepokojujúca udalosť bude objasnená.


O úmrtí Navaľného v trestaneckej kolónii za polárnym kruhom informovala v piatok ruská väzenská služba. Po vychádzke mu údajne prišlo nevoľno a stratil vedomie. Väzenským zdravotníkom ani privolanej záchrannej službe sa ho už vraj nepodarilo oživiť. Príčina úmrtia podľa vyhlásenia väzenskej služby nie je bezprostredne známa.

Domov
Zdieľať
Diskusia