Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent
17. februára 2024, 12:18
Čas čítania 0:43

VIDEO: Po zjazdovke v Liptovskom Mikuláši si hopsala kengura. Zatúlané zviera sa ochranárom nedarí chytiť

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
VIDEO: Po zjazdovke v Liptovskom Mikuláši si hopsala kengura. Zatúlané zviera sa ochranárom nedarí chytiť
Zdroj: FB/Alexandra Gasparikova

Pravdepodobne ušla chovateľovi z Kráľovej Lehoty.

Na Liptove došlo k neuveriteľne bizarnému incidentu. Miestna obyvateľka Alexandra natočila, ako sa po zjazdovke v Liptovskom Mikuláši pohybuje austrálsky endemit. Išlo totiž o kenguru, ktorá sa vyskytuje výhradne na území Austrálie. Dôchodkyňa neskôr video zverejnila na sociálnej sieti.

„V stredu ráno som sa o pol ôsmej pozrela na lyžiarsky svah, ktorý máme za domom, a zazrela som, že tam niečo beží. Videla som tu stádo diviakov, jelene, srnky, líšky, ale tomuto som nemohla uveriť. Poskakovalo to na zadných. Pomyslela som si, že je to kengura. Zobrala som mobil a začala natáčať,“ povedala dôchodkyňa Alexandra pre Nový Čas.

18. decembra 2023, 17:35 Čas čítania 0:22 VIDEO: Medveď vybehol na svah plný lyžiarov. Snažil sa prebehnúť za mamou na druhú stranu VIDEO: Medveď vybehol na svah plný lyžiarov. Snažil sa prebehnúť za mamou na druhú stranu

Dodala, že neďaleko nej je malá zoologická záhrada, kde jej povedali, že kenguru videli už niekoľkokrát. „Dokonca vraj žrala z ruky ošetrovateľovi, no pri malom pohybe vždy hneď utiekla,“ dodala.

Zoologička Erika Feriancová sa pre Nový Čas vyjadrila, že výskyt kengury na Liptove evidujú. Pravdepodobne ušla z nejakého chovu. „Zdržiava sa v blízkosti ľudských obydlí, hlavne kvôli potrave, ale aj kvôli ochrane pred predátormi,“ dodala zoologička. Jedna kengura podľa denníka chýba chovateľovi z Kráľovej Lehoty. Zoologička prezradila, že sa ju už pokúšali odchytiť, no neúspešne. 

Domov
Zdieľať
Diskusia