Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
19. februára 2024, 12:37
Čas čítania 0:34

Matovičova akcia v Abú Zabí možno zmení systém ochrany Šimkovičovej. Ministerka má pocit, že ju šikanovali

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Vláda zvažuje zmenu v režime ochrany ministrov v zahraničí.

Ministerstvo kultúry avizuje, že vláda prehodnotí ochranu vládnych predstaviteľov na zahraničných cestách. Dôvodom je incident, pri ktorom hovorca bývalého premiéra Igora Matoviča Matúš Bystriansky konfrontoval v Abú Zabí ministerku Šimkovičovú, informuje Nový Čas.

„Šikanovanie ministerky kultúry dospelo do štádia, že ju už aj verbálne atakujú na zahraničnej ceste,“ reagovalo na video ministerstvo. „Incident evidujeme a do budúcna prehodnocujeme poskytovanie ochrany i počas zahraničných služobných ciest určených osôb,“ dodalo k téme potenciálnej zvýšenej ochrany.

Počkal si ju na ulici v Abú Zabí

Šimkovičovú si Bystriansky počkal priamo na ulici mesta, kde jej pri nastupovaní do auta kládol otázky týkajúce sa jej zahraničného pobytu. Bystriansky ministerke nepovedal, kto je, ale predstavil sa ako zástupca slovenských daňových poplatníkov. Video si môžeš pozrieť tu.

Nakoniec ho generálny tajomník služobného úradu ministerstva kultúry Lukáš Machala nasilu odstrčil. Následne zabuchol dvere a celú situáciu zakončil slovami: „Vypadni! Choď do p**e!“

šimkovičová
Zdroj: Facebook/Igor Matovič
Domov
Zdieľať
Diskusia