Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
25. februára 2024, 7:47
Čas čítania 1:17

ZSSK avizuje úpravu vlakových poriadkov. Cestujúci sa od marca musia pripraviť na mnohé zmeny

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Jednou z dôležitých zmien je aj to, že od marca sa zlepšia prípoje na IC vlaky z Kysaku.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) upozornila na niekoľko zmien v cestovnom poriadku od marca. Týkajú sa zabezpečenia prípojov z Kysaku na vlaky InterCity (IC), ale aj zmien pri výluke do Viedne či spustenia ďalšej fázy elektrifikácie v úseku Bánovce nad Ondavou – Humenné. V piatok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

„Prvá pravidelná zmena cestovného poriadku ZSSK vstúpi do platnosti v nedeľu 3. marca 2024. Pre obyvateľov Prešova a okolia prinesie výrazné zlepšenie prípojov na vlaky IC. Osobné vlaky na linke Košice – Prešov budú zabezpečovať v stanici Kysak počas dňa prípoje na všetky IC vlaky,“ priblížil Drevický s tým, že na prestup z IC vlaku na osobný vlak do Prešova budú mať cestujúci štyri minúty, v opačnom smere päť minút.

Železničný dopravca upozornil aj na rekonštrukciu a elektrifikáciu trate v úseku medzi bratislavskou Devínskou Novou Vsou a rakúskym Marcheggom, ktorú zabezpečujú Železnice Slovenskej republiky (ŽSR). Pre výlukové práce nebudú od 4. marca premávať medzištátne vlaky REX v úseku Bratislava hl. st. – Marchegg – Wien Hbf. Do Marcheggu bude premávať náhradná autobusová doprava.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Drevický spresnil, že alternatívou cestovania do Viedne bude linka REX z bratislavskej Petržalky cez Kittsee do Viedne. „Medzi hlavnou a petržalskou stanicou môžu cestujúci s cestovným lístkom do/z Rakúska využiť linku mestskej hromadnej dopravy (MHD) číslo 93 a N 93. Pri prípadnej kontrole lístkov revízorom stačí predložiť cestovný doklad na vlak,“ doplnil Drevický.

Vlakovú dopravu nahradia autobusy

Od nedele 3. marca prejde do ďalšej fázy aj elektrifikácia úseku Bánovce nad Ondavou – Humenné. Až do ukončenia výlukových prác bude pozastavená vlaková doprava v úseku Michalovce – Strážske a predĺžená trasa náhradnej autobusovej dopravy (NAD).

„Autobusy NAD budú po novom jazdiť v úseku Michalovce – Stakčín a Michalovce – Medzilaborce mesto. Nahradené NAD budú aj vlaky na trati Prešov – Strážske v úseku Nižný Hrabovec – Humenné,“ priblížil Drevický. Ako dodal, elektrifikácia sa dotkne aj nočných rýchlikov z Humenného do Bratislavy a opačne a tiež vlakov EuroNight z Humenného do Prahy a späť, ktoré pôjdu len po Michalovce a z nich.

vlak
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia