Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
27. februára 2024 o 8:17
Čas čítania 0:36

Slováci prídu o český televízny kanál. Operátor tvrdí, že to môže byť len začiatok

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Prípad prešetroval aj protimonopolný úrad.

Česká televízia začala hromadne rozposielať slovenským televíznym operátorom výzvu, aby zo svojej ponuky odstránili stanicu ČT Sport. Operátori nemajú podľa zákona inú možnosť, než ju vypnúť, informuje portál Z Regiónu.sk

„Spoločnosť UPC vníma túto výzvu a jej načasovanie za aktivitu koordinovanú niektorými slovenskými vysielateľmi, ktorých cieľom je odstrániť konkurenciu v podobe českých staníc pre ich obľúbenosť a značnú sledovanosť slovenskými divákmi. V ostatnom čase sme svedkami intenzívnych snáh, aby slovenskí diváci prišli o prakticky všetky české stanice,“ ozrejmil Jaroslav Kolár, hovorca UPC. 

Podľa operátora je v záujme niektorých vysielateľov, aby Slováci nemali prístup k českým staniciam, preto je možné, že ďalším krokom bude aj vypnutie ďalších staníc.

„Spoločnosť UPC nechce nečinne sledovať, ako úzka skupina osôb, sledujúc svoje komerčné ciele a vlastný prospech, postupne ničí česko-slovenské vzťahy. Preto budeme naďalej robiť maximum pre to, aby mali slovenskí diváci naďalej možnosť sledovať české stanice, a aj prostredníctvom nich tak udržiavať silné česko-slovenské väzby,“ dodal hovorca operátora.

Televízia
Zdroj: rawpixel.com
Domov
Zdieľať
Diskusia