Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
4. marca 2024, 12:29
Čas čítania 0:30

Aktivisti z Greenpeace premenovali budovu ministerstva životného prostredia. Vyvesili plagát, v ktorom poukazujú na nedostatky

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Ministerstvo životného prostredia vraj nechráni prírodu.

Aktivisti z Greenpeace Slovensko v pondelok 4. marca usporiadali protest pred budovou  ministerstva životného prostredia. Zúčastnení vyliezli na budovu a prekryli názov ministerstva transparentom s nápisom Ministerstvo ničenia životného prostredia, informuje Greenpeace na webe

Podľa aktivistov minister Tomáš Taraba spolu so štátnymi tajomníkmi neustále znižujú štandardy ochrany prírody. „Je skutočne absurdné, že v súčasnej dobe riadia ministerstvo životného prostredia ľudia, ktorým je príroda úplne ukradnutá,“ povedala riaditeľka Greenpeace Slovensko Katarína Juríková.

Tvrdí, že po vlkoch a medveďoch ministerstvu prekáža aj ochrana vodných živočíchov, ako je aj bobor vodný. Štátny tajomník Filip Kuffa chce vraj v súvislosti s bobrom otvárať problematiku chránených živočíchov a ich statusu.

„Vedenie ministerstva akoby zabudlo, aký rezort riadi,“ vyhlásila Juríková a skritizovala ministerstvo aj za to, že namiesto konštruktívneho rozhovoru rezort verbálne útočí na svojich oponentov.

Domov
Zdieľať
Diskusia