Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Samuel Valent TASR
7. marca 2024 o 16:01
Čas čítania 0:26

AKTUÁLNE: Pavol Gašpar je novým námestníkom SIS, má kompetencie riaditeľa

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Syn bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara je novým námestníkom SIS.

Námestníkom riaditeľa Slovenskej informačnej služby (SIS) sa vo štvrtok stal Pavol Gašpar. Informovala o tom  hovorkyňa SIS Katarína Némová. Ako vyplýva zo stanoviska, vo funkcii získal kompetencie riaditeľa spravodajskej služby.

„Menovaný bol uvedeným dňom v súlade so štatútom Slovenskej informačnej služby poverený výkonom práv, povinností a zodpovednosti riaditeľa Slovenskej informačnej služby ako osoba navrhnutá vládou SR prezidentke SR na vymenovanie do funkcie riaditeľa Slovenskej informačnej služby,“ uviedla Némová.

Gašpara vo februári vláda navrhla na riaditeľa SIS. Prezidentka SR Zuzana Čaputová informovala, že zvažuje prenechanie menovania nového riaditeľa tajnej služby na svojho nástupcu. Vláda následne schválila zmenu štatútu SIS.

V stredu 6. marca vláda Gašpara odvolala z pozície štátneho tajomníka Ministerstva spravodlivosti SR.

Domov
Zdieľať
Diskusia