Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. marca 2024 o 7:22
Čas čítania 0:28

Policajti na Slovensku začnú využívať novú tajnú zbraň na cestných pirátov. Poradí si s akýmkoľvek terénom

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Policajti sledujú vodičov priamo zo vzduchu.

Polícia začala naplno využívať novú techniku na monitorovanie vodičov. Dodržiavanie pravidiel cestnej premávky kontrolujú pomocou služobných dronov. Policajti tak môžu zaznamenávať porušenia dopravných predpisov priamo zo vzduchu.

„Drony budeme využívať najmä v ťažších terénoch, ako sú vrcholy stúpania, klesania, alebo pri neprehľadných zákrutách,“ informovali policajti, keď drony zavádzali do prevádzky. 

Presvedčil sa o tom aj vodič, ktorého dron zachytil počas toho, ako prešiel na červenú. Policajti mu na mieste uložili blokovú pokutu, napísali na Facebooku.

„Policajti Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave využívajú pri služobnej činnosti aj pomoc služobných dronov. Presvedčil sa o tom v uplynulých dňoch aj vodič osobného motorového vozidla, ktorý prešiel cez križovatku bez toho, aby rešpektoval červený signál na svetelnom signalizačnom zariadení,“ priblížili v statuse. 

Domov
Zdieľať
Diskusia