Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Barbora Fábryová
11. marca 2024, 19:46
Čas čítania 0:38

V najbližších hodinách okolo Zeme preletia tri veľké asteroidy. NASA informovala, či môžu predstavovať ohrozenie

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Medzi asteroidmi je aj 106 metrov široký obor.

NASA zaznamenala tri asteroidy, ktoré v najbližších hodinách preletia blízko Zeme. Odborníci tvrdia, že vesmírne objekty nie sú úplne malé a k našej planéte sa priblížia v pondelok a utorok 11. a 12. marca. Asteroidy experti pozorne skúmajú, no podľa ich tvrdení by pre nás nemali predstavovať ohrozenie, informuje portál Hindustan Times.

Asteroid 2024 DA1 sa k Zemi priblíži už dnes. Odborníci odhadujú, že je široký asi 45 metrov a pohybuje sa rýchlosťou 35 802 kilometrov za hodinu. Podľa portálu minie Zem na vzdialenosť 3,6 milióna kilometrov.

Druhý a tretí sa k Zemi priblížia v utorok. Asteroid s názvom 2024 EG2 má asi 23 metrov na šírku. Od Zeme bude vzdialený 6,4 milióna kilometrov. Odborníci odhadujú, že letí rýchlosťou 70 509 kilometrov za hodinu. 

Aj tretí najväčší asteroid s názvom 2015 FM34 okolo Zeme preletí v utorok, a to rýchlosťou 39 837 kilometrov za hodinu vo vzdialenosti 7,4 milióna kilometrov. Experti tvrdia, že asteroid má na šírku viac ako 106 metrov.

asteroid
Zdroj: Sebastian Kaulitzki/Science Photo Library/Corbis
Domov
Zdieľať
Diskusia