Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Eva Thonhauserová
18. marca 2024, 10:08
Čas čítania 0:59

AKTUÁLNE: Andrej Danko odstupuje z prezidentských volieb v prospech Harabina

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Andrej Danko to oznámil na tlačovej besede.

Líder SNS Andrej Danko na tlačovej besede oznámil, že odstupuje z kandidatúry na prezidenta v prospech kandidáta Štefana Harabina. Na tlačovej besede popri jeho boku stál aj Harabin, tretí najsilnejší kandidát. Svojim voličom odkázal, aby svoje hlasy v sobotňajších voľbách odovzdali práve jemu. 

Predseda SNS povedal, že odstúpil pre to, aby sa vo voľbách netrieštili národné sily. Dvojica sa podľa Dankových slov „džentlmensky“ dohodla ešte v januári na tom, že kto bude mať v prieskumoch menej percent, ten podporí silnejšieho kandidáta. 

15. marca 2024, 10:46 Čas čítania 0:39 VIDEO: Česi sú podporovateľmi „hitlerošov“. Harabin tvrdí, že v prípade výhry vo voľbách pôjde najprv do Moskvy VIDEO: Česi sú podporovateľmi „hitlerošov“. Harabin tvrdí, že v prípade výhry vo voľbách pôjde najprv do Moskvy

Podľa posledného prieskumu agentúry Ipsos mal Štefan Harabin 11,3 percenta. Keďže Andrej Danko by podľa prieskumu získal menej ako jedno percento podpory voličov, do nasledujúceho grafu sa nedostal.

Výsledky prieskumu od agentúry Ipsos.
Výsledky prieskumu od agentúry Ipsos. Zdroj: RTVS

Na otázku, či nie je zvláštne, že podporuje Harabina a nie Petra Pellegriniho, odpovedal, že predseda parlamentu a líder Hlasu nemal záujem o podporu SNS.


Bývalý minister spravodlivosti sa poďakoval za podporu, zároveň ocenil úsilie Andreja Danka zjednocovať národno-vlastenecké sily. „Som za to, aby sme takéto spájanie uskutočnili aj voľbami do Európskeho parlamentu,“ uviedol.

Harabin sa označil za mierového prezidentského kandidáta

Deklaroval zároveň, že do volieb ide s jasným cieľom – vyhrať ich. Označil sa za mierového prezidentského kandidáta a avizoval jasne vyhranený postoj smerom k vojne na Ukrajine a ku geopolitickej budúcnosti Slovenska v prípade svojho zvolenia.

„Ak vyhrám prezidentské voľby, žiadny slovenský vojak nepôjde na Ukrajinu, ani jeden náboj, ani jeden cent nepôjde na Ukrajinu. Na Slovensko nepríde ani jeden migrant a ani jeden cudzí vojak na Slovensku nebude,“ dodal. „Budem presadzovať, aby Slovensko získalo status neutrality,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia