Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Anna Vondráková
29. marca 2024, 17:35
Čas čítania 0:37

Riaditeľ školy požiadal študentky, aby si zložili hidžáb. Teraz čelí vyhrážkam smrti

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Riaditeľ v rámci svojej bezpečnosti odstúpil z funkcie.

Riaditeľa školy vo Francúzsku Mauricea Ravela donútili odstúpiť. Na pôde školy požiadal tri študentky, aby si zložili moslimskú šatku, čo viedlo k vyhrážkam smrťou. Niektorí francúzski politici už vyjadrili nad celou situáciou znepokojenie, informuje France 24.

Po žiadosti riaditeľa údajne došlo aj k hádke s jednou zo študentiek. Počas incidentu ju vraj silno udrel do ruky. Študentka podala na riaditeľa sťažnosť. Prokuratúra podnet zamietla. Štát plánuje podať na dotknutú ženu žalobu za ohováranie.

Francúzsky premiér sa riaditeľa zastal a uviedol, že vláda „nikdy nepripustí, aby sa pohŕdalo autoritou pedagogických pracovníkov a aby sa útočilo na sekularizmus“. K incidentu sa vyjadrili aj ďalší politici. Francúzska ministerka školstva Nicole Belloubetová osobne navštívila školu a vyjadrila ľútosť nad „neprijateľnými útokmi“. 

Riaditeľ v rámci svojej bezpečnosti odstúpil z funkcie. Francúzsko sa s náboženskými konfliktmi stretáva už dlho. Jednou z najhorších eskalácií bola vražda učiteľa Samuela Patyho, ktorého zabil len 18-ročný študent za to, že počas hodiny slobodného prejavu ukázal žiakom karikatúru proroka Mohameda.

islám, hidžáb, ženy
Zdroj: Unsplash/IsaaK Alexandre KaRslian
Domov
Zdieľať
Diskusia