Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
7. apríla 2024, 15:27
Čas čítania 0:47

PRIESKUM: Ak by sa parlamentné voľby konali dnes, opäť by uspel Fico. Progresívne Slovensko však stále rastie

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Voľby by vyhrala strana Smer-SD, nasledovalo by PS a Hlas-SD.

Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali na prelome marca a apríla, vyhrala by ich strana Smer-SD so ziskom 21,6 % hlasov. Druhé v poradí by skončilo Progresívne Slovensko s 20,1 % hlasov, po ňom nasleduje Hlas-SD, ktorý by získal 17,9 % hlasov.

Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre reláciu televízie Markíza Na telo. Prieskum realizovali na reprezentatívnej vzorke 1015 respondentov v období od 28. marca do 2. apríla.

Do parlamentu by sa dostalo aj KDH (6,3 %) a SaS (5,4 %). Uspeli by tiež SNS, ktorá by získala 5,1 % hlasov, a Aliancia s podporou 5 % hlasov.

Matovič aj Uhrík by zostali pred parlamentom

Pred bránami Národnej rady SR by zostala koalícia hnutia Slovensko, Kresťanská únia a Za ľudí. Síce by získala 6,4 % hlasov, nedosiahla by však sedempercentné kvórum požadované pre koalície.

Hranicu zvoliteľnosti by neprekročili Republika, ktorá by dostala 4,6 % hlasov, ani Demokrati s 3,7 % hlasov. ĽSNS by podľa prieskumu volilo 1,9 % hlasujúcich, hnutie Sme rodina by volilo 1,8 %.

Na základe prieskumu by Smer-SD v parlamente získal 40 kresiel, PS 37 kresiel a Hlas-SD 33 kresiel. S 12 poslancami by v NR SR bolo KDH, 10 kresiel by mala SaS a po 9 kresiel by získali SNS a Aliancia.

Domov
Zdieľať
Diskusia