Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
10. apríla 2024, 14:50
Čas čítania 0:34

Pellegrinimu nezákonne prišli na transparentný účet peniaze. Strana Hlas mu po voľbách poslala 250-tisíc eur

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Mimovládna organizácia upozornila na to, že Pellegrinimu prišli peniaze na transparentný účet po voľbách.

Zvolenému prezidentovi Petrovi Pellegrinimu poslala strana Hlas-SD na transparentný účet prezidentskej kampane 250-tisíc eur. Peniaze slúžia na to, aby nimi Pellegrini zaplatil volebné podujatia pred druhým kolom volieb. Transparency International Slovensko upozorňuje, že peniaze mu prišli nezákonne. 

Organizácia Transparency International Slovensko už po druhom kole volieb upozornila na to, že Pellegrini na konci kampane nemal dostatočné množstvo financií. Zákon pritom povoľuje prijímať finančné prostriedky iba do začiatku volebného moratória. Ministerstvo vnútra môže kandidátovi povoliť výnimku v prípade, že potrebuje doplatiť faktúru. Peniaze si však môže poslať iba zo svojho účtu. 

„Kandidát môže po voľbách posielať na transparentný účet peniaze iba zo svojho bežného účtu. To však Pellegrini neurobil. Prijal ďalší dar zo straníckeho účtu strany Hlas, čo mu zákon neumožňuje. Jeho účet mal byť zablokovaný tak, aby prijímanie darov, z ktorých môžu kandidáti financovať kampaň, nebolo po voľbách možné,“ napísala mimovládna organizácia v statuse na Facebooku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia