Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová
13. apríla 2024, 12:49
Čas čítania 0:51

Fico by chcel za predsedu parlamentu Andreja Danka. Hovoril o troch Svätoplukových prútoch

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Robert Fico v Sobotných dialógoch povedal, čo si myslí o Petrovi Pellegrinim.

Premiér Robert Fico dnes v Sobotných dialógov v RTVS povedal, že by bol najradšej, keby kreslo predsedu parlamentu pripadlo Andrejovi Dankovi. Spomenul tri Svätoplukove prúty.


„Uvítal by som, keby vo vládnej koalícii vznikla dohoda, aby bol prezidentom Peter Pellegrini, predsedom vlády Robert Fico a predsedom parlamentu Andrej Danko,“
povedal Fico, ktorý zároveň dodal, že rešpektuje koaličnú zmluvu, podľa ktorej kreslo predsedu parlamentu patrí strane Hlas-SD.

Premiér ďalej tvrdí, že nikto nebude brať Petrovi Pellegrinimu jeho právo na veto. Dúfa však, že nový prezident zostane aj naďalej ľavičiarom. Fico si myslí, že Pellegrini bude nadstranícky prezident. 

Fico straší fyzickými útokmi na členov vlády

Fico v relácii opäť zaútočil na médiá a opozičné strany. Opozícia podľa neho nie je schopná prijať demokratické pravidlá v prípade, ak vo voľbách prehrajú. Fico tvrdí, že z liberálneho krídla vláda čelí slovným útokom a vulgarizmom. „Ja varujem, že môže dôjsť k fyzickému útoku na vládneho politika,“ povedal Fico.

Slovensko bude vetovať členstvo Ukrajiny v NATO

Robert Fico tvrdí, že Slovensko bude vetovať ratifikáciu členstva Ukrajiny v NATO. „Nám svedčí nezávislá Ukrajina,“ povedal premiér. Zároveň povedal, že chce po vojne obnoviť vzťahy s Ruskom. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Predseda vlády však tento týždeň podpísal dokument spolu s ukrajinským premiérom Denysom Šmyhaľom. Dokument tvrdí, že Slovensko Ukrajine nebude stáť v ceste pri vstupe do Európskej únie aj NATO. 

fico
Zdroj: TASR/Pavel Neubauer
Domov
Zdieľať
Diskusia