Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Barbora Fábryová TASR
12. apríla 2024, 10:01
Čas čítania 0:31

Robert Fico súhlasí, že Donbas aj Krym patria Ukrajine. Rusko podľa neho nevyprovokovane napadlo Ukrajinu a vedie agresívnu vojnu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Slovensko podporuje aj Zelenského mierový plán, podľa ktorého musia ruské jednotky odísť z celého územia Ukrajiny.

Robert Fico podpísal s ukrajinských premiérom Denysom Šmyhaľom dokument, podľa ktorého bude Slovensko aj naďalej podporovať suverenitu Ukrajiny. Premiér zároveň sľúbil, že Ukrajine nebude stáť v ceste pri vstupe do Európskej únie aj NATO, informuje Denník N.

Fico sa so Šmyhaľom zhodli na tom, že Rusko nevyprovokovane napadlo Ukrajinu a že Putinova agresia je porušením medzinárodného práva aj nezákonnou, neoprávnenou a nevyprovokovanou agresívnou vojnou. V tejto vojne Rusko útočí a ostreľuje aj civilnú  infraštruktúru. 

Podľa podpísaného dokumentu Slovensko podporuje Zelenského mierový plán, podľa ktorého musia ruské jednotky odísť z územia Ukrajiny. Fico rovnako súhlasil s tým, že ruské vojská musia opustiť okrem Donbasu aj územie Krymu. 

Slovensko sa tiež rozhodlo pomôcť Ukrajine a zintenzívni dodávky odmínovacích systémov. Fico doplnil, že SR je na komerčnej báze pripravená spolupracovať aj vo vojenskej oblasti. 

fico
Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia