Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
15. apríla 2024, 11:07
Čas čítania 0:50

Osobný bankrot vyhlásilo v marci viac ako 500 ľudí. Oproti minulému roku ich počet klesol o polovicu

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

V marci 2024 zbankrotovalo 573 osôb.

Osobný bankrot vyhlásilo v marci tohto roka 573 osôb. Oproti marcu 2023, ktorý bol minulý rok mesiacom s najvyšším počtom osobných bankrotov, ich počet klesol o 46,75 %. V porovnaní s februárom 2024, keď zbankrotovalo 858 dlžníkov, ich bolo v treťom mesiaci tohto roka o 33,22 % menej. Osobný bankrot vyhlásili častejšie muži ako ženy, najčastejšie išlo o tridsiatnikov. Vyplýva to z analýzy spoločnosti CRIF – Slovak Credit Bureau.

„Zo štatistík za marec 2024 chceme upozorniť na skutočnosť, že zbankrotovalo 64 ľudí s trvalým pobytom na obecných, miestnych, mestských úradoch alebo na virtuálnych adresách. Ľudia bez vlastného domova tak predstavovali 11,51 % z celkového počtu vyhlásených konkurzov. Zároveň sme zaznamenali aj bankrotujúcich 7 manželských párov a 6 príbuzenských väzieb. V registri diskvalifikácií pribudla jedna osoba, ktorej bolo zrušené oddlženie pre nepoctivý zámer,“ priblížila hlavná analytička CRIF Jana Marková.

Väčšinu bankrotov vyhlásili na majetok nepodnikateľov

V marci vyhlásili 556 konkurzov a 17 dlžníkov sa podľa údajov CRIF rozhodlo pre oddlženie formou splátkového kalendára. Z celkového počtu marcových osobných bankrotov bola väčšina (91,45 %) vyhlásená na majetok nepodnikateľov.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Naviac osobných bankrotov v marci vyhlásili muži (374), žien bolo 199. V prípade mužov išlo najčastejšie o tridsiatkov, ženy boli najčastejšie štyridsiatničky. Najviac bankrotov bolo vyhlásených v Prešovskom kraji. V prvom štvrťroku 2024 podľa analýzy CRIF zbankrotovalo 2 047 obyvateľov Slovenska.

euro, peniaze, peňaženka
Zdroj: Pxhere.com
Späť
Zdieľať
Diskusia