Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
15. apríla 2024 o 14:06
Čas čítania 0:50

Desivý prípad z Trnavy: Otec bil deti reťazou a matka sa pozerala. Deti zamykali a nechávali hladné

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Rodičia z okresu Trnava týrali svoje štyri deti.

Trest odňatia slobody až na 15 rokov hrozí rodičom štyroch detí z okresu Trnava, ktorí ich dlhodobo týrali. Na prípad upozornila škola, keď najstarší 12-ročný syn mal na tele stopy po bití reťazou a modriny po tele. Otca a matku policajti eskortovali do ústavu na výkon väzby. Deti im odobrali, informuje krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

27. apríla 2023 o 12:30 Čas čítania 6:38 13 detí žilo v dome plnom fekálií. Rodičia ich spútali reťazami a nepustili na záchod 13 detí žilo v dome plnom fekálií. Rodičia ich spútali reťazami a nepustili na záchod

Prípad vyšetruje polícia ako zločin týrania blízkej a zverenej osoby závažnejším spôsobom konania, formou spolupáchateľstva. „Pri výsluchu chlapca policajti zistili, že k bitkám malo dochádzať minimálne od roku 2020 a aj trikrát do týždňa, pričom otec bil reťazou, remeňom a rukou. Spolu s ostatnými súrodencami vo veku osem, päť a tri roky ho zamykal v izbách na zámok,“ opísala.

Zámky našli policajti aj na chladničke. „Ak deti neposlúchali, nedostali jesť aj 24 hodín. Rodičia navyše pred nimi jedli a provokovali ich, zatiaľ čo ony hladovali,“ uviedla hovorkyňa. Hoci k bitkám malo dochádzať najmä zo strany otca, matka mu v tom nebránila. „Konanie rodičov sa deťom podpísalo nielen na fyzickom, ale aj psychickom zdraví,“ konštatovala.

Ihneď po oznámení školy kontaktovali vyšetrovatelia aj pracovníkov sociálnej právnej kurately a po súhlase prokurátora polícia zadržala 32-ročnú matku a 47-ročného otca. Staršie tri deti umiestnia do detského domova a najmladšieho trojročného chlapčeka pravdepodobne umiestnia do profesionálnej rodiny. 

Domov
Zdieľať
Diskusia