Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Aneta Gospičová
18. apríla 2024, 15:36
Čas čítania 0:32

Mrazivé noci potrápia Slovákov ešte pár dní. Teploty môžu klesnúť na -5 °C

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Najbližšie dve noci budú poriadne chladné.

Počas uplynulých dní sa na územie Slovenska vrátilo chladné počasie. Dôkazom sú aj mrazivé noci a rána, ktoré sú problematické najmä pre ovocinárov a poľnohospodárov, informuje o tom iMeteo.sk.

Najnižšie teploty zaznamenali v horských dolinách na severe a strede Slovenska. Ide najmä o okolie Brezna, Zvolena a Žiaru nad Hronom. V týchto oblastiach meteorológovia zaznamenali pokles teploty na takmer -2 °C. Vo Vysokých Tatrách na Skalnatom plese sa teploty pohybovali okolo -5,5 °C.

Najbližšie dve noci budú chladnejšie

Mrazy sa u nás ešte niekoľko dní zdržia. Najbližšie dve noci budú chladnejšie a mrznutie v niektorých lokalitách ešte intenzívnejšie. Teploty môžu na väčšine územia klesnúť na -3 °C. Na severe a strede Slovenska môže ísť o -5 °C.

Nízke teploty sú problémom najmä pre ovocinárov a poľnohospodárov. Mrazy môžu poškodiť rozkvitnuté stromy a tým znehodnotiť úrodu.

SHMÚ
Zdroj: SHMÚ
Späť
Zdieľať
Diskusia