Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Radka Klučárová
19. apríla 2024, 21:10
Čas čítania 0:35

Vláda plánuje 6 bezplatných diaľničných úsekov. Ich cieľom bude odľahčenie mestskej dopravy

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Celý návrh je zatiaľ ešte len v procese administratívneho riešenia.

Vláda plánuje zaviesť šesť bezplatných lokalít, po ktorých budú môcť vodiči jazdiť bez zakúpenej diaľničnej známky. Zmena spoplatnenia by sa mala týkať prevažne mestských diaľničných obchvatov a jej cieľom je odľahčiť dopravu v mestách, informuje portál Topspeed.sk.

„Chcem oznámiť dobrú správu. Minister dopravy navrhne vláde SR, aby sme oslobodili od diaľničných známok obchvaty miest. Nejaké úseky, pokiaľ ide o mestá, už sú oslobodené,“informoval premiér Robert Fico počas kontrolného dňa na návšteve stavby križovatky D1 a D4 v Bratislave.

Novinka sa bude týkať obchvatov v rámci Bratislavy, Nitry, Žiliny, Popradu, Prešova a Košíc a začať platiť by mala najneskôr v septembri 2024. Celý návrh je však ešte len v procese administratívneho riešenia. 

Vodiči by si kvôli využívaniu vybraných diaľničných úsekov nemuseli kupovať diaľničné známky. Vláda si vie predstaviť aj ďalšie bezplatné úseky, stanovila si však podmienku aspoň dvoch vstupov a výjazdov z diaľnice, ktorú zatiaľ nespĺňa napríklad mesto Trenčín. 

Ráž, Fico
Zdroj: TASR/Pavol Zachar
Späť
Zdieľať
Diskusia