Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
21. apríla 2024, 7:47
Čas čítania 0:41

Zisky ruských bánk poklesli, napriek tomu môžu prekonať minuloročné rekordy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Podľa centrálnej banky mierny pokles spôsobili technické úpravy ocenenia.

Zisky ruských bánk pokračovali minulý mesiac v poklese, rozsah poklesu bol však na rozdiel od vývoja vo februári mierny. Uviedla to agentúra Reuters, ktorá zverejnila najnovšie údaje ruskej centrálnej banky.


Národná banka Ruska koncom tohto týždňa oznámila, že v marci dosiahli zisky ruských bánk 270 miliárd rubľov, čo v prepočte predstavuje 2,89 miliardy USD (2,71 miliardy eur). V porovnaní s februárom to predstavuje pokles o necelé 2 %, zatiaľ čo v danom mesiaci klesol objem ziskov bánk o viac než pätinu.

Zisky môžu prekonať rekordy

Podľa centrálnej banky mierny pokles spôsobili technické úpravy ocenenia. Objem úverov bánk však zaznamenal ďalší rast, pričom tempo rastu sa zrýchlilo. To platí pri hypotekárnych, spotrebiteľských aj firemných úveroch.

9. apríla 2024, 21:01 Čas čítania 0:33 Ruské banky prekvapujú výsledkami. Zisky môžu prekonať rekordy Ruské banky prekvapujú výsledkami. Zisky môžu prekonať rekordy

Minulý týždeň viceguvernérka ruskej centrálnej banky Olga Poljakovová uviedla, že napriek poklesu na začiatku roka by zisky ruských bánk mohli v tomto roku prekonať minuloročný rekord na úrovni 3,3 bilióna rubľov. Prispel k nemu prudký rast spotrebiteľských, hypotekárnych aj firemných úverov. Ruská centrálna banka pritom pôvodne predpokladala, že zisky komerčných bánk tento rok klesnú na 2,3 až 2,8 bilióna rubľov.

ruská banka
Zdroj: Wikimedia Commons/Ludvig14/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia