Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
TASR
9. apríla 2024, 21:01
Čas čítania 0:33

Ruské banky prekvapujú výsledkami. Zisky môžu prekonať rekordy

Kategória:
Zahraničie
Uložiť Uložené

Zisky ruských bánk by mohli tento rok presiahnuť vlaňajší rekord.

Zisky ruských bánk by mohli v tomto roku presiahnuť rekord, ktorý zaznamenali v roku 2023. Povedala to viceguvernérka ruskej centrálnej banky Oľga Poliakovová. Nový odhad tak znamená zlepšenie v porovnaní s predchádzajúcou prognózou, v rámci ktorej centrálna banka počítala so znížením ziskov bánk. 

Poliakovová optimistickejšiu prognózu zverejnila v utorok na bankovej konferencii v Moskve. Ruská centrálna banka pôvodne predpokladala pokles ziskov komerčných bánk v prípade najhoršieho scenára na 2,3 bilióna rubľov, čo v prepočte predstavuje 24,8 miliardy USD (22,91 miliardy eur). Odhadovala, že zisky bánk by sa v roku 2024 mohli pohybovať od 2,3 bilióna do 2,8 bilióna rubľov.

Aj pri dosiahnutí hornej hranice pôvodného odhadu by to znamenalo pokles, keďže v roku 2023 predstavoval celkový zisk ruských bánk 3,3 bilióna rubľov. Pod rekordný zisk v bankovom sektore sa v danom roku podpísal vysoký objem poskytnutých firemných, spotrebiteľských aj hypotekárnych úverov.

ruská banka
Zdroj: Wikimedia Commons/Ludvig14/volně k užití
Domov
Zdieľať
Diskusia