Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Refresher News Slovensko
Otvoriť v aplikácii RNews
Stiahnuť
X
Barbora Fábryová
24. apríla 2024, 20:38
Čas čítania 0:42

Internetová doména stvr.sk je obsadená. Používateľa presmeruje na petíciu proti zmenám v RTVS

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Žiadna z možných domén už nie je voľná.

Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) sa má zmeniť na Slovenskú televíziu a rozhlas (STVR). Internetovú doménu stvr.sk si však už zaregistrovala fyzická osoba. Rovnako nie je dostupná doména star.sk či srat.sk.

Internetová doména stvr.sk používateľa presmeruje  na internetovú výzvu „Zastavme únos RTVS“ na webe MojaPetícia.sk. Petícia je verejná od 14. marca a podpísalo ju už takmer 75-tisíc ľudí. 

„Sme presvedčení, že sloboda tlače je jeden zo základných pilierov právneho štátu a hodnôt, na ktorých stojí Európska únia. Slobodné a od štátnej moci nezávislé verejnoprávne médiá sú nevyhnutným predpokladom funkčnej demokracie, v ktorej majú občania ako pôvodcovia moci prístup k nemanipulovaným informáciám o činnosti politikov,“ píšu iniciátori na webe.

Vláda dnes návrh zákona schválila

Rozhlas a televízia Slovenska sa zmení na Slovenskú televíziu a rozhlas. Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry SR. Vyplýva to z návrhu zákona o STVR, ktorý v stredu schválila vláda.

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Návrh meniaci zákon o telerozhlase nerozdeľuje jednu verejnoprávnu inštitúciu zabezpečujúcu televízne a rozhlasové vysielanie, podľa Ministerstva kultúry SR ako predkladateľa však vytvára podmienky na samostatný rozvoj Slovenskej televízie a Slovenského rozhlasu.

Domov
Zdieľať
Diskusia