Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
TASR
2. mája 2024, 11:22
Čas čítania 0:28

Taraba odvolal ďalšieho riaditeľa. Envirorezort kritizoval jeho manažérske schopnosti

Kategória:
Slovensko
Uložiť Uložené

Minister Tomáš Taraba odvolal riaditeľa Správy NP Slovenský kras Milana Olekšáka.

Minister životného prostredia Tomáš Taraba vo štvrtok odvolal z funkcie riaditeľa Správy Národného parku (NP) Slovenský kras Milana Olekšáka. Poverený riadením národného parku bude od piatka 3. mája Martin Golian.

Ministerstvo životného prostredia SR tvrdí, že Olekšáka z funkcie odvolali v súlade so zákonom. Dôvodom sú údajne zlé manažérske rozhodnutia aj nedostatočná komunikácia v regióne s dôležitými hráčmi pri zonácii. Vo vedení národného parku Olekšák pôsobil od jesene 2022.

Poverený riadením NP Slovenský kras bude od piatka Golian, ktorý má podľa envirorezortu viac ako desaťročné skúsenosti v ochrane a starostlivosti o životné prostredie. Od roku 2013 pôsobil na odbore starostlivosti o životné prostredie Okresného úradu Rožňava. Na pozíciu riaditeľa Správy NP Slovenský kras plánuje MŽP vyhlásiť riadne výberové konanie.

taraba
Zdroj: TASR/Jakub Kotian
Späť
Zdieľať
Diskusia